Örökbefogadás

Kutyáinkhoz nem tudunk használati utasítást adni, egyediek, különböző múlttal érkeztek hozzánk, legtöbbjükét nem is ismerjük, gyakran vidéki gyepmesteri telepekről, altatás elöl fogadtuk.

Az etyeki menhely a nagy többségnek paradicsom, önkénteseink naponta hatalmasat sétálnak velük, főznek nekik, s egyéni szeretgetésre is szakítanak időt. A rossz körülményeik után itt nagyon gyorsan kialakul a kötődés.

Ha kiválasztod egyiküket, légy türelmes, Neked nehezebb dolgod lesz, ne várd, hogy 3 nap után eljönnek a mézeshetek. Biztosan furcsán hangzik, azt javasoljuk, az elején etesd kézből, akár 6-8 hétig, felváltva családtagjaiddal, a kutyának az étel benneteket fog jelenteni. Ha kertes házban laktok, akkor is vidd sétálni, ismerje meg a környéket, a szagokat, séta közben is etetheted, a fele adagját megkaphatja így, s utána otthon a maradékot. Kérjük, tegyél a nyakába egy bilétát az elérhetőségeddel, ha bármitől megriadna, elszaladna, megtaláljanak utána. Biztosan sok játéka lesz nálatok, de ne feledd, az elején biztosan nem fog egyedül játszani, dobáld neki sokat a labdát, fáraszd le, a kertetek is hálás lesz érte. Ha visszaviszi neked a labdát, nagyon örülj, jutalmazd boldogan, érezze, hogy AZ EMBER csak neki örül,tőle várja a lasztit, jót fog tenni a kapcsolatotoknak.

Nem ígérjük, hogy ezek után nem fog kaparni, gödröt ásni, de kisebb az esélye. Ha elmentek otthonról, az elején mindenképp hagyjatok neki hatalmas csontokat, amivel küzdhet, az hosszabb időre leköti, nagyobb testű kutyának nyugodtan mehet akár egy füstölt marhalapocka, napokig elkínlódik vele. Ha rongál a kertben, lakásban, szétrág valamit, csak akkor büntesd, ha látod, s rá tudsz szólni. Mikor munkából hazaérsz, s észleled a károkat, ne bántsd, nem fogja tudni, miért kapja, azt fogja gondolni, ha a csíkos pólóban vagy, menekülnie kell, mert megbolondulsz.

A kutyaiskola nagyon jó dolog, ám ne az első héten kezdjétek, nincs köztetek kötődés, nem fog megoldani problémákat. Szokjatok össze, aztán ha van lehetőségetek, járjatok suliba, élvezni fogjátok mindketten! Adj időt a kutyának, hogy beilleszkedjen, 3 hónap nem a világ, ne várj csodát. Persze az ismerősi körödben biztosan volt rá példa, hogy hazavitték, s egy álomkutyát kaptak, na, ők szerencsések. A többiek megdolgoznak a sikeres hosszú kapcsolatért. Ne feledd, a kutyáddal töltött idő nem haszontalan idő! Köszönjük, hogy az etyeki kutyák közül választottál, legyen boldog életetek!!!!

Ideiglenes befogadás

Fontosnak tartjuk,hogy azon jóérzésű emberek akik szeretnének nekünk segíteni de nem tudnak fizikai munkát végezni,azok ideiglenes kutya felvigyázással szebbé tehessék kedvenceink napjait. Milyen esetekben hívjuk őket segítségül? Amikor

  • 1-1 szépség műtétre szorul vagy beteg és nem lábadozhat a hidegben,
  • nem lábadozhat a kinti poros környezetben,
  • télen amikor kistestű, rövid szőrű kutya küzd minden percben a hideg ellen,
  • ha szocializálni kell és odafigyelésre van szüksége,
  • ha kölykök születnek,
  • ha nincs szabad helyünk de életveszélyben van egy kutya vagy több..

..akkor életet menthet ha van aki otthont ad átmenetileg. Ezért keressük azokat a segítő kutyabarátokat aki szívesen befogadnának kutyáinkat amikor gond van. Időtartamát a segítő határozza meg. A kis pártfogolt etetését támogatjuk a saját készleteinkből. Ha orvosi ellátásra van szüksége akkor a menhely nevére kiállított számla alapján térítjük a díjakat. Segíts,hogy ne egy pillanaton múljon egy élet…